Ο Σταύρος Α. Καρκάνης, γεννήθηκε το 1964. Είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του ΕΚΠΑ (Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου της Αθήνας) από το 1986 και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το 1995 του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, με τίτλο «Αναγνώριση Υφής σε Ψηφιακές Εικόνες Υποστηριζόμενη από Πολυεπεξεργαστικές Αρχιτεκτονικές».

 

Ο Σταύρος Καρκάνης έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε διάφορες εταιρείες πληροφορικής όπως HITEC AE, ORASIS-Πληροφορική ΕΠΕ,  Intrasoft  AE στο διάστημα 1987 έως 1998. Η εμπλοκή του στον ιδιωτικό τομέα ήταν κυρίως α) στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από ευρωπαϊκούς ή εθνικούς πόρους της ΓΓΕΤ και β) ως ειδικός συνεργάτης / senior consultant σε έργα ανάπτυξης προϊόντων πληροφορικής. Στο διάστημα 1994 έως 2001 συνεργάστηκε ως σύμβουλος ερευνητής με το Εργαστήριο Οπτοηλεκτρονικής, του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ σε ερευνητικά έργα  της Κοινότητας. Στο διάστημα 1996 έως 1998 συνεργάστηκε ως εξειδικευμένος ερευνητής  με το Εργαστήριο Αξιοπιστίας Συστημάτων Βιομηχανικής Ασφάλειας (ΕΑΣΒΑ) του Ινστιτούτου Πυρηνικής Τεχνολογίας - Ακτινοπροστασίας του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”. Τα χρηματοδοτούμενα έργα αυτά περιλαμβάνονταν σε αντίστοιχα χρηματοδοτικά πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως FP7, ISP, BCR, ESPRIT, IMT, BRITE-EURAM κ.α. αλλά και σε εθνικά χρηματοδοτούμενα προγράμματα όπως ΠΕΝΕΔ, ΠΑΒΕ, ΕΠΕΑΕΚ, ΕΣΠΑ κ.α. Έχει επίσης διατελέσει μέλος επιτροπών (steering committees)  μετά από πρόσκληση για τη διαμόρφωση χρηματοδοτικών πλαισίων έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως BRITE-EURAM και IMT της ΧΙΙ Δ/νσης.

 

Το Μάρτιο του 2002, ο κος Σταύρος Α. Καρκάνης, εξελέγη Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών του ΤΕΙ Λαμίας. Στο διάστημα Σεπτ. 2002 έως Αυγ. 2003 διετέλεσε Πρόεδρος του ίδιου Τμήματος ενώ το Σεπτ. 2003 ανέλαβε τη θέση (μετά από εκλογή) του Δ/ντή της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Λαμίας. Το Σεπτ. 2005 εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου ακαδημαϊκών υποθέσεων του ΤΕΙ Λαμίας και το Σεπτ. του 2008, Πρόεδρος του ΤΕΙ Λαμίας με θητεία έως τον Απρίλιο 2013. Το διάστημα Σεπτ. 2014 με Φεβρουάριο 2015 διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής  Τ.Ε. Από το Μάρτιο του 2015 μέχρι σήμερα είναι σε sabbatical leave στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Κύπρου.

 

Το ερευνητικό έργο του κου Σταύρου Α. Καρκάνη αντιπροσωπεύεται από ένα σύνολο περίπου 60 ερευνητικών δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά (όπως π.χ. ΙΕΕΕ κ.α) και σε διεθνή αλλά και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια στην περιοχή της επεξεργασίας ψηφιακών εικόνων, αναγνώρισης προτύπων, ιατρικών και βιομηχανικών εφαρμογών επεξεργασίας εικόνων και βιοϊατρική. Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος κριτής σε επιστημονικά περιοδικά όπως  IEEE Transactions on Biomedical Engineering, IEEE Transactions on Neural Networks, IEEE Transactions on Image Processing, ΙΕΕΕ Conference on Intelligent Systems and Signal Processing (IEEE-ISSP 2013), ΙΕΕΕ Conference on Pattern Recognition (IEEE-ICPR κ.α.  αλλά και ως external evaluator μετά από πρόσκληση σε διεθνείς οργανισμούς έρευνας όπως Institut National du Cancer, Cancer Biology department-France, FWF Austrian Science Fund κ.α.

 

Η αναγνώριση του ερευνητικού του έργου είναι σημαντική με πλέον των 1000 αναφορών από άλλους επιστήμονες στο ερευνητικό του έργο.

 

Από το Νοέμβριο 2011 μέχρι σήμερα ο κος Σταύρος Α. Καρκάνης έχει ιδρύσει εργαστήριο Συστημάτων Απόφασης (Decision Support Group dsg.teiste.gr) σε χώρο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Στερεάς και στο οποίο φοιτητές το Τμήματος μπορούν και απασχολούνται σε projects χρηματοδοτούμενα ή μη στη διάρκεια των σπουδών τους υπό την επίβλεψή του κου. Σταύρου Α. Καρκάνη. Μέχρι σήμερα μια σειρά projects έχουν ολοκληρωθεί, πολλά από τα οποία έχουν είτε δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια άλλα έχουν κερδίσει σε διαγωνισμούς καινοτομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Ο κος Σταύρος Α. Καρκάνης είναι έγγαμος και  πατέρας τριών αγοριών  18, 16 ετών και 4 μηνών.

 

 

 

 

 

Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Β. ΣΠΟΥΔΕΣ

Γ. ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Δ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Ε. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

ΣΤ. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ζ. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Η. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Θ. ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ